Világszerte problémát jelent a kívánt gyermekáldás elmaradása. Magyarországon pedig kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám.

A probléma egyik fő oka a nagyszámú nem szervi eredetű „férfimeddőség”, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy létezik segítség.

Történelmi távlatban nézve a hazai, de akár az európai nemzeti népszaporulat csökkenését, igen borús a kép. A reprodukciós ráta (termékenységi arányszám, amely megmutatja, hogy élete folyamán átlagosan hány gyermeket szül egy nő) kritikus értéknél tart hazánkban, ami a nemzet fogyását vetíti előre. A nyugati országokban is csak pár tizeddel magasabb értékek vannak − mondta dr. Ősapay György, a Magyar Tudományos Akadémia nagydoktora.

A nyugati államokban a jelentős család- és gyermekjóléti programok által emelkedett a termékenységi arányszám. Ugyanakkor a pároknak gondolniuk kell azoknak a lehetséges egészségügyi problémáknak a kiküszöbölésére, amelyek meggátolhatják őket a gyermekvállalásban: tény, hogy a meddőnek vélt párok esetében 60 százalékban a férfiak „felelősek” a terméketlenségért és csak 40 százalékban a nők.

Egyre csökken a férfiak spermaszáma Ausztráliától Angliáig, Dániától Izraelig. A magyar férfiak megtermékenyítő képessége húszéves távlatban a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat és már most is minden ötödik fiatal férfit érint. Mindenütt spermabankokra lett szükség. Mégis, Dániától eltekintve, általánosan spermiumhiánnyal találkoznak a rászorulók. Az ok: általános donorhiány van. A jelentkező donoroknak nyolc hónapos egészségszűréses procedúrán kell átesniük, ami sokakat elriaszt − magyarázta Ősapay.

Megelőzhető a férfi meddőség

A nem funkcionális férfimeddőséget az alacsony spermium szám, a sperma mennyiségének és minőségének csökkenése okozza, amelynek eredete számos tényezőre vezethető vissza a férfiak életmódjától, öltözködésétől, környezetétől kezdve időben visszafelé a magzati káros hatásokig, ami az anya étkezésével függhet össze. Ennek tudatosítására fokozott hangsúlyt helyeznek az Egyesült Államokban, de Magyarországon is oktatni kellene, hogy a szülők mire ügyeljenek a magzat fogantatásától kezdve a gyermek felnövekedése során, hogy a leendő férfinak egészségesen működő genitális szervei legyenek − tette hozzá dr. Ősapay György.

Megelőzhető a férfi meddőség

Ferulant férfiaknak egyre több kutatás támasztja alá, és segíti a spermiumok megtermékenyítő képességét. Megelőzhető a férfi meddőség.

A Ferulant férfiaknak kaphatő a Pharmaforte Webshop-ban, patikák és partnerboltok is forgalmazzák a nagykerektől beszerezve.

0 Comments

Submit a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.